Single Post

Zece sfaturi pentru mamici de Halloween

30-10-15 Scris de ultradent
 1. Inainte de a pleca la colindat, hraniti-i bine pe copilasi. Aceasta ajuta la reducerea cantitatii de dulciuri pe care micutii o vor consuma.
 2. Stabiliti o limita a consumului zilnic de dulciuri. Dupa ce consuma dulciuri, puneti-i pe copilasi sa se spele pe dinti si sa foloseasca ata dentara.
 3. Nu lasati micutii sa consume un timp indelungat dulciuri. Iata de ce acadelele sunt cele mai contraindicate. Consumul acestora mareste riscul aparitiei cariilor.
 4. Pe langa acadele, sunt de evitat caramelele, bomboanele gumate, viermisorii gumati. Acestea se lipesc de toate suprafetele dintilor si constituie hrana pentru bacteriile care produc carii.
 5. De asemenea trebuie evitate bomboanele dure. Exista riscul de fracturare sau ciobire a dintilor in cazul prinderii accidentale intre arcade.
 6. Ciocolata fara umplutura de caramel poate fi consumata fara frica. Se dizolva repede si este indepartata de saliva.
 7. Dulciurile trebuie consumate la sfarsitul meselor sau imediat dupa. Productia de saliva creste in timpul meselor si ajuta la neutralizarea acizilor produsi de bacterii si la indepartarea resturilor dintre dinti.
 8. Mastile, hainele largi, pantofii cu cateva numere mai mari trebuie evitate. Astfel nu se vor intampla accidente in timpul colidului. Costumul si incaltamintea trebuie sa fie potrivite pentru copilas. In loc de masca se poate incerca un machiaj specific.
 9. Bauturile racoritoare care contin zahar trebuie evitate.
 10. Nu uitati sa va spalati dintisorii imediat ce v-ati intors de la colindat ! In niciun caz sa nu mergeti la culcare cu dintisorii murdari !
 11. Bonus: Vizitele la dentist pot preveni problemele sa apara, iar cele daja aparute pot fi descoperite din vreme, cand sunt simplu de tratat.

Da-i share acestui articol