Daca ati mai urmat tratamente dentare, cu siguranta nu aveti alergie la anestezice, deci nu veti pati nimic. Daca este pentru prima data cand veniti intr-un cabinet stomatologic, se verifica daca sunteti alergic la anestezic prin injectarea unei mici cantitati de anestezic intradermic.
Nu. Nu doare mai mult decat o intepatura de tantar. Acul folosit pentru anestezie este foarte subtire si nu lezeaza tesutul prin care trece.
Da. Se curata foarte bine in totalitate dentina care este afectata, apoi se adauga o baza speciala care are rolul de a izola foarte bine. Se pune obturatia (plomba).
Nu. Atat timp cat anestezia isi face efectul, in timpul extractiei nu exista durere. Dupa ce efectul anestezicului se diminueaza, poate apare o jena.
In primul rand o vizita la medicul dentist. Acesta va decide ce medicatie este indicata (antiinflamatoare, antialgice).
In primul rand o vizita la medicul dentist. Acesta va decide ce medicatie este indicata (antibiotice).
Durata normala de viata a unei obturatii (plombe) este de 3-5 ani. Din acest motiv trebuie mers periodic la cabinet pentru a se putea depista din vreme daca trebuie sau nu inlocuita obturatia (plomba).
Ori de cate ori aveti intrebari, dureri, dar nu mai rar de 6 luni.(de doua ori pe an) Preventia este mult mai ieftina si mai eficienta decat tratarea problemelor deja aparute.

Intrebari frecvente

Sunt atatea intrebari la care am putea raspunde in materie de medicina dentara, in acelasi timp sunt foarte multi pacienti care sunt interesati de lucruri comune. In lista alaturata puteti afla raspunsul la cele mai populare intrebari.

Scrieti-ne pe adresa de e-mail si veti primi raspunsuri la intrebarile voastre !